Eenvoudig BARFEN met K9Natural

Een evenwichtige voeding is het allerbelangrijkste voor de gezondheid van uw hond. Echter het menselijke eetpatroon is de afgelopen decennia drastisch veranderd. Gekenmerkt door fast food, kolossale supermarkten met schappen vol blik en diepgevroren levensmiddelen, schijnt de mens  tegenwoordig voor een snelle, gemakkelijke en vooral goedkope manier te kiezen om in zijn dagelijkse eetbehoeften te voorzien. Dit geldt vaak ook voor het aankopen van voeding voor huisdieren.

Het liefst wordt er blikvoer of droogvoer in zakken gekocht, dat meestal tegen zeer gunstige prijzen wordt aangeboden. Soms weet men niet eens precies wat er eigenlijk in zit. Voeding is net als bij mensen enorm belangrijk voor de gezondheid van uw hond. Niet alle honden reageren hetzelfde op bepaalde stoffen. Het is daarom van belang de juiste voeding voor uw hond te kiezen.

Omdat ziektes en allergieën steeds veranderen zijn veel dierenartsen, fokkers en hondenbezitters op zoek naar verschillende alternatieven om de oprukkende ziektes te voorkomen. Een juist dieet speelt daarbij een essentiële rol.

Een belangrijke rol speelt hierbij de BARF-voeding..

Wat ist BARFEN?

BARFEN is een term dat staat voor het voeren van honden met rauw vers voedsel. Letterlijk betekent het in het Engels: Born Again Raw Feeders (mensen die opnieuw begonnen zijn met het voeren van rauw en vers vlees) of ook wel  Bones And Raw Foods (botten en rauw voedsel).

Later werd dan nog de uitleg, Biologically  Appropiate Raw feed (biologisch geschikte rauwe voeding) toegevoegd. De term BARF betekent dus een biologisch natuurlijk voer dat door de hondenbezitters zelf wordt samengesteld uit verse rauwe ingrediënten en waarbij scherp wordt gelet hoe een wolf, de hond zijn naaste familie, zich in de vrije natuur voedt

Wat is Kant-en-Klaar voer?

Het grootste gedeelte van dit voer bestaat uit chemicaliën, conserveringsmiddelen en toevoegingen, zoals graan of rijst. Wij vinden echter dat deze toevoegingen absoluut niet geschikt zijn voor een natuurlijke voeding. Een wolf of een in het wild levende hond zou toch ook niet uit zichzelf tarwe of soortgelijk voedsel eten?! Een ander probleem is dat men de herkomst en de kwaliteit van de ingrediënten niet kan nagaan, en dus ook niet kan weten hoe de samenstelling van de  vitaminen, enzymen, aminozuren en essentiële vetzuren veranderen door de verhitting tijdens het fabricageproces.

De hond is een echte vleeseter!

De hond behoort evenals de wolf tot de carnivoren, alhoewel de wolf eigenlijk niet een pure vleeseter is. Behalve zijn  prooi eet hij ook vruchten, bessen, grassoorten en de uitwerpselen van herbivoren. Tot zijn prooi behoort voornamelijk groot wild dat hij, met uitzondering van de grote botten, bijna in zijn geheel verorbert. Door het eten van het gehele dier krijgt de wolf alle voedingsstoffen binnen die voor hem van levensbelang zijn, te weten: eiwitten, vetten, mineralen, vitaminen, enzymen en vezels. Het hondengebit heeft sterke hoektanden om zijn prooi te grijpen en maaltanden met scherpe kanten om het vlees en de botten door te kunnen bijten. De maag van de hond is in vergelijking met die van de  herbivoren erg groot. De productie van de spijsverteringssappen  bij de hond wordt gestimuleerd door het vlees.

De darm van de hond is daarentegen erg kort vergeleken met de herbivoren. Hij heeft slechts 24 uur nodig om vlees en bot volledig te verteren. Herbivoren hebben voor hun vertering wel 4 tot 5 dagen nodig. Al deze feiten hebben ervoor gezorgd dat wij K9Natural ontwikkeld hebben: een voeding die zo dicht mogelijk bij de natuur staat zonder kunstmatige toevoegingen.

Niet alleen de ingrediënten, maar ook het bereidingsproces is van essentieel belang. Bij K9Natural hebben wij bewust gekozen, in tegenstelling tot vele andere voeren, om de ingrediënten niet te koken tijdens de bereiding. Het koken van ingrediënten zorgt er namelijk voor dat vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren worden beschadigd of zelfs totaal worden verwoest, waardoor uw hond zijn dagelijks benodigde, belangrijke voedingsbestanddelen niet binnen krijgt.

Eenvoudig BARFEN

…Helaas is het niet gemakkelijk om consequent volgens het Barfen systeem te voeren. Het voeren van rauw vlees en bloederige beenderen schrikt vele hondenbezitters af. K9-Natural daarentegen is door zijn proces van vriesdrogen veel langer houdbaar als het rauwe vlees van de slager en staat voor een kwaliteit gelijk aan consumptievlees, omdat  het product niet uit minderwaardig slachtafval bestaat. Het is perfect geproportioneerd en verpakt waardoor u het overal mee naar toe kan nemen.

Zo kunt u dus uw hond onderweg en op vakantie altijd een gezonde passende voeding bieden.